Latest Movie :

Atam

Atam
http://bilgi-bedava.blogspot.com/2010/09/bilimin-acklayamadg-kesifler.html

DÜNYANIN EN BÜYÜK YER AYNASI


















Burası Bolivya'da. Adına dünyanın en büyük yer aynası deniliyor. Bunun nedeni burada çekilen fotoğraflarda saklı.


Güneybatı Bolivya'daki dünyanın en büyük tuz gölünün inanılmaz bir özelliği var. Bir karış yüksekliğindeki sığ sular, gökyüzünü bir ayna gibi yansıtıyor. Hiç bir dalga ve hareketin olmadığı bu uçsuz bucaksız suya bakanlar sanki gökyüzünü ve bulutları yere inmiş gibi görüyor.
Büyüklüğü ve pürüzsüz yüzeyi sayesinde ayna gibi bir yansıtma özelliğine sahip olan bu dev tuz gölü, uydular tarafından da yararlanılan en büyük yer yüzü aynası durumunda. Uydular test ve kalibrasyon ayarlarını buraya göre yapıyor.
Burada metrelerce kalınlığında tahmini olarak 10 milyar ton tuz olduğu sanılıyor. Gölden daha çok bir iç deniz olarak kabul edilen tuzlu saha özellikle bölgede yaşayanların önemli bir geçim kaynağı durumunda. Buradan çıkarılan tuzları satan Bolivya köylüleri, evlerinde bile bloklar halindeki bu kuzları kullanıyor. Tuzdan masalar yapan köylüler, kireç yerine de bu tuzları kullanıyor.






Share this article :

+ yorum + 2 yorum

19 Temmuz 2011 07:58

You are clearly a professional photographer! What an inspirational blog this is. I was gobsmacked by the quality of your pictures and the layout of the blog. I'm a fellow blogger too -you're welcome to take a look at my blog and you're going to see for yourself. It's a gaming blog - powered by 888. The name of the blog is 888ladies and it's plenty of fun. Give it a look and you're going to see...

Adsız
19 Temmuz 2011 08:28

oooww super bişeymiş orda olmk istrdim

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Hiç Bir Bilgi Gereksiz Değildir - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template