Latest Movie :

Atam

Atam
http://bilgi-bedava.blogspot.com/2010/09/bilimin-acklayamadg-kesifler.html

Aya Çıkma Yalanı

Arkadaşlar bu başlık altında Nasa’nın yardımıyla bize verdikleri fotoğrafları inceleyip yorumlayacağız. Oldukça objektif olmaya çalışacağım, çünkü internette bu konuyu araştırdım size iyi bir şekilde sunmak için arkadaşlar sert tavırlar sergilemişler. Haklılar aslında, kandırılmayı kimse istemez. Çünkü resimler gerçekten saçma duruyor. Konuyu tamamıyla okuduktan sonra sizde hak vereceksiniz.





 Nasa, Amerika’nın aya çıktığında yanlarında her hangi bir ışık yayabilecek cihazının olmadığını bildirmişti. Eğer astranotların yanlarında ışık cihazları yoksa ve tek ışık kaynağı güneş ise, bu resimdeki gölgeler nasıl sağa sola yayılmış durumdalar ? Resimde de göründüğü üzere güneş Neil Armstrog’un önünden çarpmaktadır. Fakat bayrağın gölgesine bakarsak güneşin geldiği yöne doğru bir gölge vermiş durumda olduğunu görmekteyiz. Acaba ay üzerine kaç tane güneş ışığı vurmaktadır?



Resime dikkatlice bakarsanız burada bulunan gölgelerinde yanlış pozisyonlara düştüğünü görürsünüz. İşin içinde bir stüdyo çekimi olduğunu anlarsınız.
Ondan ziyada daha çarpıcı bir gerçeğe gelmek gerekirse, bildiğiniz üzere aydaki yer çekimi dünyaya oranla 1/6 kadardır. Yani normal bir insanın ayakkabasının izinin bütünüyle belli olacak şekilde çıkması imkansızdır.




Peki kabul ediyoruz biz yukarıdaki ayak izini kabul ettik. Gerçekten dünyanın 1/6 sına kadar bir yerçekimli ortamda bir insanın ayakkabasının izleri çıkıyor ve çıkmış. Tamamdır. Hani burada Amerika artık aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık konumunda. Bakın bu resimde gördüğünüz bir Lunar Lander. Çok kuvvetli bir iniş mekanizmasına sahiptir. Dünya’dan yola çıkıp başarılı bir şekilde aya iniş yapmış ve başarılı bir şekilde geri dönmüştür. Bu kadar kuvvetli bir iniş mekanizması toprakta hiç mi iz bırakmadı ? H ve G bölgelerine bakın. Bir ayakkabı ay yüzeyinde iz bırakıyor, ama kuvvetli Lunar Lander toprak bile oynatmıyor. Burada Lunar Lander’ın bir çukur açması gerekmektedir.




Bunlarda Amerika’nın püfür püfür dalgalanan bayrakları. Bildiğiniz gibi ayda atmosfer yok ve rüzgar esmiyor. Ama Amerikan bayrağı püfür püfür dalgalanıyor arkadaşlar. Ve resimlere biraz daha dikkatli bakarsanız çok daha ilginç bir noktayı yakalamış olursunuz. Dediğimiz gibi ayda bir atmosfer yok ve dolayısıyla yıldızların dünyadakine oranla daha da alımlı görünmeleri gerekiyor, fakat nasanın bize verdiği fotoğraflarda yıldız bile yok.
Bu resimde bir sürü yanlışlık var. Sırayla başlayalım.


1-)Öncelikle gökyüzünde yıldız görünmüyor.(bunu söyledik)
2-)Dikkatle incelerseniz Neil Armstrong’un üzerine çarpan ışık kaynağının yani güneşin sağ taraftan vurduğunu görürsünüz. Nasıl oluyorda sağ tarafına vuran ışık neticesiyle sol omzu bu kadar karanlık olurken sağ tarafı bu kadar aydınlık oluyor?
3-)Armstrong’un kaskına iyi bakın arkadaşlar. Orada duran astranot’u göreceksiniz. Güneş Armstrong’a sağdan vururken cama yansıyan astranotun gölgesi nasıl geriye uzanıyor?
4-)Armstrong’un göğsünde duran kameraya bakın, astranotlar resimlerini bu kamera yardımıyla çekiyorlardı. Ve bu fotoğraf karşıdaki astranot tarafından çekilmiştir. Bu durumda Karşıdaki astranotun göğüs hizası Armstrong’un kafa hizasına denk gelmesi gerekmektedir ve Apollo Crew mürattebatında kimsenin boyu bu kadar değildi. Bu fotoğraf yukarı kaldırılarak da çekilmemişti. Eğer öyle olsaydı, bakış açısı böyle olmazdı.
Ben Amerika’nın tüm bu aya çıktığını inandırma hevesinin dünyanın en iyisi olduğunu kanıtlamak için, korkulacak devlet olmayı istedikleri için yaptığına inanıyorum. Zaten günümüze de bakarsanız, şu anda da öyleler. Ve bir kaç soru daha sorup edindiğim bir bilgiyi (ama tam doğruluğunu kanıtlayamayacağım) size söyleyeceğim.
Apollo 11, 20 Temmuz 1969′da Ay yüzeyine iniş yaptı, aya inileli beri 40 yıl olmuş, hatta 40. yıl dönümlerini kutladılar. Peki 40 yıldır bir daha aya neden insan gönderilmedi ? Aya çıkılmış ve bir daha oraya hiç gidilmemiş. İlginç geliyor insana ve edindiğim bilgiye göre Japonya 2020 de aya insan göndermeyi planlıyor! Bakın planlıyor diyorum gidecek demiyorum. Şu an günümüzün teknoloji devi Japonya planlarken Amerika 1969 da bu işi acayip astranot kıyafetleriyle yaptılar. Oradaki -170° ila +150° C sıcaklığı giydikleri kıyafetler ile önlediler ve çektikleri kameralarda bu sıcaklıktan etkilenmedi. O kameraların o sıcaklıkta tuz, buz olması gerekiyor.
Eğer Japonya aya giderse ve Amerika’nın bize sunduğu tezlerden çok farklı şeyler sunarsa, Amerika yerin dibine girecek eminim. Belki hatta Japonya’nın gitmesine izin bile vermeyebilir…


Share this article :

+ yorum + 5 yorum

12 Eylül 2010 03:39

Güzel bilgi +rep

Adsız
17 Eylül 2010 02:49

serin hikaye reyizz

Adsız
20 Temmuz 2011 14:27

6 kere gittiler amk ne bir keresi

20 Temmuz 2011 14:39

ilk başta sovyet rusya ile uzay yarışını kazanmak için böyle bi yalan ortaya attılar sonradan çıktılar mı bilemeyiz sonuçta adamlar çıkıyor fake atıp stüdyoda çekmiş olabilirler herşey onların elinde değilmi kandırmak yada gerçekler

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Hiç Bir Bilgi Gereksiz Değildir - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template