Latest Movie :

Atam

Atam
http://bilgi-bedava.blogspot.com/2010/09/bilimin-acklayamadg-kesifler.html

Dünyanın Piri Reis Şaşkınlığı

Rus uzmanlar 500 yıl önce Osmanlı amirali Piri Reis'in çizidiği dünya haritasının uydudan çekilen dünya fotoğrafları kadar eksiksiz ve mükemmel olduğu söylediler. Komsomolskaya Pravda gazetesi Piri Reis'e geniş yer ayırarak haritaya göre 10 bin yıl önce Antartika'da yaşamın olduğunu yazdılar. Şili kıyıları, Ant Dağları ile Afrika'nın Piri Reis'in haritayı çizdiği döneme kadar eşi görülmemiş bir biçimde ayrıntılı olarak çizildiğini belirterek; "Türk amiralin haritasında, keşfinden 300 yıl önce Antarktika ile ancak 1958"de bulunan takımadalar da var." diyerek açıklama yaptılar.
Trigonometri Bilmecesi
Sergey Manukov isimli Rus tarihçi 1513 yılında Piri Reis'in çizdiği haritanın benzerinin hazırlanası için dünyanın uydudan çekilmiş fotoğraflarının gerekliği söyledi. Ayrıca Rus uzman haritanın uydu fotoğrafına benzediğini, sanki bir uydu aracının bölge üzerinde dolaşarak çizim yaptığını söyledi. Özellikle güney yarım kürenin oldukça ayrıntılı olduğunuda sözlerine ekledi.
Manukov, Piri Reis'in haritası gibi bir harita çizimi için trigonometri bilmek gerektiği ifade etti. Fakat trigonometrinin 18. yüzyıl itibari ile kullanılmaya başlandığıdan Piri Reis'in böyle bir harita çizebilmesinin oldukça şaşırtıcı bir durum olduğunu dile getirdi. "Piri Reis'in ölümü üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala adından söz ediliyor ve yüzyıllar geçmesine rağmen hala harita çizimlerindeki hataların düzeltilmesi için Piri Reis'in haritalarına bakılıyor." dedi.
İngiltere'de Piri Reis Modası
Londra Moda Haftası'nda 2007 yaz koleksiyonunu tanıtan Arzu Kaprol tasarladığuı giysilerin ana konseptinde Piri Reis'in dünya haritasını kullandı. Piri Reis'in haritasının mükemmeliğini ifade eden Kaprol, "Buna hayranlık duymamak elde değil. Ben de koleksiyonumda Osmanlı denizciliğinden esin aldım" dedi ve defilenin yapıldığı Natural History Museum'da Osmanlı ve Türk kültürü rüzgarları estirdi.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Hiç Bir Bilgi Gereksiz Değildir - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template